Algemene info

Wat is de AMBC Staphorst?
De motorclub AMBC uit Staphorst is een zeer actieve vereniging met meer dan 1200 leden die afkomstig zijn uit het hele land.
De club organiseert evenementen in bijna alle takken van de motorsport, zoals daar zijn: NK minibikes, NK 50cc brommerwegraces, Internationale grasbaanraces, cross wedstrijden, een open beker maiscross en diverse toerritten voor wegmotoren. Verder is de Stien Eelsingh rit een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Bij deze rit met ca. 35 zijspancombinaties kunnen minder valide kinderen plaatsnemen in de zijspanbak en hebben op deze manier een prachtige dag. De ouders/ verzorgers worden in een aparte bus vervoert.

Clubblad
We hebben een prachtig clubblad ‘De Schakel’ geheten. Dit magazine verschijnt meerdere keren per jaar en bevat behalve allerlei wetenswaardigheden over de club ook verslagen van de club evenementen zoals toerritten, crosswedstrijden, interviews en het vaste onderdeel ‘De Penne’ waarin telkens een ander lid door aanwijzing een stukje schrijft voor het blad. Natuurlijk is niets verplicht maar elk lid houdt zich er nog steeds aan.

Website
De AMBC heeft een prachtige website die zeer druk bezocht wordt door de leden. Hier vind je alle info over de georganiseerde evenementen. Dit is ook te vinden in het clubblad maar de website geeft natuurlijk veel meer up to date info. Alle onderdelen van de club worden uitvoerig behandeld en er staan vele honderden foto’s van alle evenementen uit heden en verleden op de site.