Geschiedenis

In haar 40-jarig bestaan heeft de MAC Lierop met haar vele actieve vrijwilligers menig top-evenement georganiseerd. Het begon in de jaren '80 voorzichtig met wedstrijden voor het Nederlands kampioenschap gevolgd door de eerste zijspan Grand Prix in 1994. De eerste solo-Grand Prix (in de klasse 500cc) vond plaats in 1996 en het jaar daarna de finale van het Wereld Kampioenschap 125 cc klasse.

MAC Lierop profileerde zich meteen vanaf het begin als een professionele organisator. Deelnemers, publiek en sponsors voelden zich thuis op circuit "De Herselse bossen". Ieder jaar opnieuw werden er investeringen gedaan om de wedstrijden voor het wereldkampioenschap motorcross in Lierop naar een hoger niveau te tillen.

Voor 2001 resulteerde dit in de toewijzing van de eerste Triple Grand Prix.
Die organisatie nam men in Lierop zo degelijk ter hand dat de MAC Lierop later werd uitgeroepen tot "organisator van het jaar"! In 2003 werd wederom een Triple Grand Prix tot een goed einde gebracht.

Het naar Lierop halen van de Motocross of Nations in 2004 is een hele klus geweest. Deze absolute topwedstrijd wil iedereen wel organiseren maar niet iedereen KAN hem organiseren. Mede ook door het 100-jarige bestaan van de KNMV is het gelukt de Motorcross of Nations 2004 dat jaar naar Nederland te halen.

Ook met deze organisatie was MAC Lierop zo succesvol dat ze opnieuw uitgroepen werd tot 's werelds beste organisator! Mede hierdoor is MAC Lierop er in geslaagd de Grand Prix of Netherlands voor 2005 te mogen organiseren!