Algemeen

MCC Beesel is een vereniging die tot doel heeft het bevorderen van de motorsport. Wij bestaan sinds 2010 al  50 jaar. In deze 50 jaar hebben wij al een heleboel ups en downs gekend. Momenteel zijn wij weer in een fase, dat de motorcross in de Gemeente Beesel weer behoorlijk in de lift zit. Met name de jeugd is zeer actief. Maar helaas hebben wij nog niet de beschikking over een trainingscircuit, hetgeen met name belangrijk is voor de jeugd. Alle hulp hierbij is welkom. Wij zijn bovendien aangesloten bij Motorsport Organisatie Nederland (MON).Onze vereniging bestaat momenteel uit ongeveer 50 leden  met een vrij groot aantal jeugdleden. Ook zijn de senior leden in de diverse klassen van M.O.Nederland actief    

MCC Beesel heeft een samenwerking verband met MC Lottum. Leden van MCC Beesel mogen trainen op het circuit van MC Lottum en kunnen ook deelnemen aan de gezamenlijke  clubwedstrijden van Lottum, Wansum en Horst

MCC Beesel is een crossclub die actief is met het organiseren van allerlei evenementen en activiteiten voor haar leden, die direct of indirect verband houden met de motorcrosssport. MCC Beesel streeft ernaar om van een individuele sport toch een groepsgebeuren te maken en we zijn als vereniging daarmee op de goede weg. De jeugd krijgt onder begeleiding training in de wintermaanden en op de vrije wedstrijddagen, meestal is dit op zondag. De hele jeugdafdeling gaat dan gezamenlijk trainen op een voor elk motortype geschikt circuit. Dit is een groot succes mede door de inzet van de jeugdcommissie en de ouders. De kinderen vinden het leuk om samen te trainen en samen te strijden op de crossbaan.

Door de Motorsport Organisatie Nederland worden voor de startbewijshouders (wedstrijdrijders) bijna ieder weekend wedstrijden georganiseerd in de regio Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Ook MCC Beesel tracht jaarlijks een wedstrijd te organiseren.

Wat moet je nu doen en wat heb je nodig om te kunnen gaan crossen:

  • Je hebt natuurlijk een motor(tje) nodig en beschermende kleding. Binnen MCC Beesel is vaak veel tweedehands kleding of zelfs een motortje te koop.
  • Je meldt je aan bij MCC Beesel als lid contributie voor senioren € 65,= per jaar en voor jeugd t/m 16 jaar € 45,= per jaar.
  • Als je wedstrijden wilt gaan rijden vraag je een startbewijs aan via de vereniging nationaal € 200,= per jaar, jeugd vanaf 6 jaar € 165,= per jaar.
  • Wil je alleen maar trainen dan vraag je een trainingsbewijs aan via de vereniging vanaf 5 jaar € 60,00 per jaar exclusief bondsblad.
  • Senioren kunnen met een trainingsbewijs ook deelnemen aan wedstrijden in de vrije klasse op de zaterdag tijdens een jeugdwedstrijd.

Pagina's