Historie

De N.M.V. groep Arnhem is opgericht op 25 april 1942. Coen Meijer richtte samen met Jac. Roosenstein, Herman Truin en R.W. van Lunteren de motorgroep Arnhem op. Deze club ontstond door het samengaan van Motorclub Oosterbeek en omstreken en een aantal actieve leden van de KNMV. Door de bezetting werd het voor de KNMV steeds moeilijker om haar leden te steunen. Door het lokaal oprichten van een club werd het voortbestaan van de motorsport gewaarborgd. Na de tweede wereldoorlog werd bekend dat voorzitter Roosenstein en Coen Meijer beiden niet meer in leven waren, hun posities binnen de motorclub werden overgenomen door anderen waaronder Ab van der Sluis.

Na de oorlog begon men al vrij vroeg met het rijden van betrouwbaarheidsritten. Een van de eerste ritten werd in 1946 gereden. Om de kosten te dekken kon men een aandeel kopen. Na de rit kreeg iedereen zijn inleg terug, de rit was namelijk een groot succes.

Op 2 mei 1946 werd de naam van de club gekozen. MCA oftewel Motorclub Arnhem. Dit idee kwam van de heer Cornelissen en werd unaniem aanvaard door de leden.

In de beginjaren heeft MCA veel ritten en wedstrijden georganiseerd waaronder de Battle of Arnhem rit, de Thialf Trial, welke nog steeds plaatsvindt na de 2e kerstdag en natuurlijk de indoor motorcrosswedstrijden in de Rijnhal in Arnhem met deelnames uit binnen en buitenland.

In 1953 werd zelfs nog hulp geboden bij de watersnoodramp in Zeeland.

In de jaren '75 '76 en '77 werd overigens ook zeer succesvol de indoor trial in de Rijnhal georganiseerd waar o.a. wereldkampioen Vesterinnen uit Finland zegevierde.

Pagina's