Wie zijn wij?

De gezamenlijke motorclubs B.M.C.C. Westerbork en M.C. Beilen hebben ten doel het gezamenlijk beoefenen en promoten van motorsport in de breedste zin van het woord.

De Börker Motor Cross Club is opgericht op 3 juni 1977. Zij had als thuisbasis het crosscircuit aan de Gagelmaat. Deze moest later wijken voor woningbouw op het Hooimaveld, en is nog steeds het mooiste gebied van de hele wijk.
De Motor Club Beilen is opgericht op 3 mei 1979. Deze club beoefende haar sport vanuit de crossbaan in Holthe bij Beilen. Deze moest echter wijken toen de helft van de gronden werden verkocht aan iemand die zich niet zo nauw verwant voelde aan de motorsport helaas.
Ook de toerafdeling van beide clubs deed geregeld van zich spreken bij verschillende toerevenementen in heel Nederland. Er waren soms echte kilometervreters aan het werk, met maar ??n doel: de beker voor de rijder met de meeste kilometers per jaar.
Beide clubs hadden, zoals bijna elke club in Nederland, moeite om vrijwilligers te vinden voor bestuursfuncties. Daarom werd begin jaren negentig besloten beide verenigingen wel in stand te houden, maar nu met één gezamenlijk bestuur.
Nu hebben wij de beschikking over een prachtige accommodatie aan de Stukkenweg nabij Westerbork, waardoor ook onze toerrijders eindelijk een eigen ontmoetings c.q. vertrekpunt voor hun toerritten hebben. Wij zijn natuurlijk zo trots als een pauw dat wij dit, in een land vol regels, wetten en overige bemoeizuchtigen, voor elkaar hebben kunnen krijgen. Het leek soms een onmogelijke opgave, maar de volharding heeft gewonnen.
Wij gaan vol vertrouwen de toekomst tegemoet!